Birch Aquarium

Nej, det var inte en enda björk i sikte! Tur kanske det, för det hade kunnat bli väldigt tråkigt i längden. "Nejmen se här en Nordisk Björk (Björkis Nordicus) och här jämte står en Afrikansk snigelbjörk (Björkis Snaileafricaan)". Nej det var riktigt kul! Det var ett aquarium där dem visade vilka djur som lever i havet här vid San Diego. Väldigt intressant och massa kul för barnen, bland annat fick de klappa en sjöstjärna (vilket inte heter seastar på engelska utan starfish! Mental note to Elin.) och ta kort  en shark cage. Jag hade ruskigt kul och det tror jag Daphne och Dylan hade också för båda somnade gott i bilen på vägen hem. Snark är min melodi! :D Vädret är ju inte att klaga på heller. Sol och varmt och skönt! Linne och byxor är gott att gå i så här i December. :)

Lite bilder från dagen


Jul är över och nu är det snart nytt år. Då är det bara nio månader kvar. Och som alla vet brukar våren gå ganska fort! Jag är snart hemma!

Kaoset på jul:


xoxo
Elin

Home again

Ja då är jag hemma från mitt andra hem här i staterna. Har spenderat de senaste tre dagarna hos Reija vilket har varit mycket mysigt. Nu är jag hemma igen hos värdfamiljen och ska jag vara ärlig börjar det kännas allt bättre här. Det börjar kännas som om jag hör hemma här lite mer och att jag vant mig vid mycket av det amerikanska. Att det inte berör mig särskilt mycket längre allt det nya. Känns mycket skönt!

Nu gäller denna jobbarvecka.
Måndag 8-5
Tisdag 8-5
Onsdag Evening
Torsdag 8-5
Fredag 8-5
Weekend off

Go vecka! Haha, nej men det är så som mina veckor brukar se ut. Inget slöjobb här inte. Nej minsann imorgon är det jag som ska till Birch Aquarium och kolla på...vet inte ens om det är ett museum för björkar! Men vore inte det lite lustigt, om det var ett helt museum fullt med björkar. Jag har inte ens sett en björk sedan New York. Kanske är därför dem har ett museum med dem, för att dem är så ovanliga?! Jag kanske ska öppna ett palm-museum hemma istället för min Subbucks/Starway, nästa nya idé? :) Jag känner mig kreativ idag.

Idag har vi varit ute hela eftermiddagen. Mysigt mysigt!

Lite bilder imorgon om jag orkar.

xoxo
Elin


Falsksång

Kollade lite på MTV´s "Made". Ibland undrar jag vad amerikanarna tänker med, jag menar en tjej ville bli songwriter, hon skulle själv spela in sina alster och hon kunde inte sjunga för fem öre. Jag menar, hon var i klass med mig och det är inte bra! Poor girl...

Är fortfarande hemma hos Reija. Blev ett långbesök denna gången. Alltid trevligt! Imorgon ska jag dock tillbaka hem igen och jobba lite grann. Sedan är det jobb hela veckan. 8-5. Mumma!

Haha, tittar nu på "Drake & Josh". Så skönt to finally unwind a little.

xoxo
Elin

The Other Day

Tihi, Annandagen. Do you get it? ;)

Jag fick lite julafton iallafall. Jag fick lite paket av Reija också, mössa, vantar och halsduk. :) Ja det kommer faktiskt till användning här också! Så ge mig inga konstiga blickar! ;) Fick även cashewnötter som jag älskar och 100 dollar till en Ipod Touch. Tackar! Hade ju verkligen inte förväntat mig någonting så jag blev ju glatt överraskad.

Idag har jag mitt körtest!

xoxo
Elin


Merry Christmas

Idag var det dags för den amerikanska julen att firas. Jag gick upp strax innan sju och går inte till familjen som jag vet vaknar tidigt. Jag menar, Daphne och Dylan sover ju inte direkt hela morgonen. Iallafall, när jag kommer in så hade Daphne suttit framför granen i en kvart och väntat på att få öppna sina paket. Stackarn visste inte till sig av excitement. Hehe, det var mysigt att öppna paketen, och jag fick till och med en julklapp av värdfamiljen. Lite spa-grejjer och ett presentkort på Starbucks. Mjammi! Det var snällt av dem att ge mig julklapp också!
Frances och Allen älskade min present från barnen till dem. En fotoram med kort på barnen i. Ett med dem tillsammans och två med en av varje på. Fattade ni eller blev det för invecklat? :P Kul iallafall när sakerna uppskattas! Frances fick tårar i ögonen, så glad blev hon! :)

Sedan bar det av till Frances syster där vi hade julmiddag. Mumsigt och mätt blev man! Där spenderade vi eftermiddagen och nu sitter jag hemma hos Reija där jag ska vara de närmsta två dagarna. :)

Minnesnot till mig själv: Ring farmor och farfar imorgon.
Kanske ska slå en pling till mamma med?

Äsch, tillbaka till firandet av jul/hanukka!

xoxo
Elin


...



There now, steady love, so few come and don't go.
Will you won't you, be the one I'll always know?
When I'm losing my control, the city spins around.
You're the only one who knows, you slow it down.

The Fray - Look after you




Ironiskt.

Haha, idag fick jag detta på posten, och är det inte lite ironiskt att det kom på Julafton? :) Tack kära JulleBulle. Det var en trevlig överraskning! Had no idea it was coming! Honestly!

Imorgon är det julfirande här som gäller!

xoxo
Elin

God Jul

God Jul Sverige!

Bara för att...

...folk tycker jag uppdaterar dåligt (nu har flera personer sagt detta till mig) så nu slänger jag in ett meningslöst inlägg bara för det.

Fick för en liten stund sedan världens sötaste kort på Casper och Tess. Min älskling (Casper) är nog bland det sötaste som finns. Kan inte hjälpa det med jag är en obotlig djurvän vars liv måste fyllas med husdjur. Nu ska jag ta tag i stallet med så att jag kan mätta mitt begär lite iallafall. Ska bara leta upp numret igen. Haha, gav ju fel nummer till stallstackarn, vem för övrigt var en mycket trevlig britt, och då är det inte konstigt om dem inte ringer. :D
Nu när jag ändå är inne på hästar så minns jag när mamma var med ute hos en vän till henne som jag red hos. Iallafall denna vännen hade en ENORM häst vid namn Candidus. Han var högre i mankhöjd än min mamma var lång och hon är en bra bit över 170 cm. Iallafall, den goda vännen övertalade mamma att hon skulle upp på bjässen och mamma satte foten i stigbygeln sekunder senare. Nu är det så att mamma inte kom upp pga blå jeans och hästens höjd. Utan mamma hänger lite halvt på hästen SAMTIDIGT som byxorna hennes spricker i baken. Haha, det var kul.

Tihi!

xoxo
Elin

Dan före dopparedan.

Inte för att det spelar så stor roll här, men det är det. Men min värdfamilj sa att vi skulle laga något riktigt gott imorgon kväll bara för att det är den svenska julaftonen imorgon! :D Snällt av dem!

Pratade med min värdpappa i morse. Alla här har ju varit sjuka utom jag och jag förklarade att vi säger "peppar peppar ta i trä" för att inte drabbas av det vi säger. Och samtidigt tar jag mig själv på huvudet. Han ser frågande ut och jag förklarar att vi säger träskalle ibland när man är lite knasig så därför tar jag mig för huvudet. Hans svar var kort och precist "Like Nickelhead?". Jaha, så enkelt var det. Jag kallade det woodhead. :D

Vi var i parken idag och det verkar som om halva San Diego har tagit julledigt och begett sig till den parken vi var i. Fullsmockat! Men det är alltid trevligt, så man inte är helt ensam menar jag. Vore ju lite tråkigt om man gick där ensam så det ekade. "Hallå - allå - lå - å". TIhi!

Nej nu är städarna klara så jag kan fixa mig lite lunch! Mjammi!

xoxo
Elin

Rättelse.

Jag menar: Jag börjar skolan 1/26/09 men det trodde jag alla fattade. ;)


Sååå sataaaans trött. Det är jobbigt att passa barn. Kanske ska satsa på att sova lite mer. Hehe, undrar bara när jag ska hinna med det. Julafton snart, vet inte hur mina känslor är inför detta just nu. Jag tror jag är ok med det, även om det hade varit mysigt att sitta på Ljungafors och sova till tjuren Ferdinand. Äsch, det kommer fler jular. :)

Musiktips Jon McLaughlin - Beating my heart,
                    LifeHouse - Broken,

                   David Cook - Light on,
                   All American Rejects - Gives you hell.


You´re welcome. Väl bekomme. Var så goda!

xoxo
Elin


Måndag igen.

Som jag sa igårkväll, helgen sa svisch! Nu är det måndag igen och det regnar igen. Igår var det ju så fruktansvärt fint väder och idag är det pouring rain. Kul...not. Vilket innebär ännu en inomhusdag. Finns inte direkt mycket man kan göra med småbarn någon annanstans än hemma dessa dagar. Menmen. Vi har mysigt.

Nu är julen bokad. Haha, eller ja programmet spikat. Dagen med familjen hos min värdmammas syster och senare tar jag Mini Coopern till mitt andra hem här i USA. (Till Reija för er som inte förstod.) Så där ska jag tillbringa natten. Dagen efter, den 26:e, har jag uppkörning här i USA. Klarar jag det så har jag sedan ett Califonian Driver License. Mumma!

Kan ju säga att mitt svenska godis ligger risigt till. Polly-påsen, halva saltlakritspåsen och chokladtomten inte finns mer. Sparar dock chokladen till jul! :D

xoxo
Elin

Julia, ser det ut som plastpåsar?!



Busy.

Denna helgen har det sagt svissshhh så var den borta. I fredags var jag ledig fram till halv tre så då var Sanna och jag nere i PB en sväng. Hälsade på min bankman en sväng som jag fick Pollie av (som jag nämnt tidigare) och sedan tog vi en Jamba Juice-smoothie som vi sörplade på. När Sanna sedan började jobba vid tolv så stack jag till Carmel Valley där jag kikade på ett stall. Verkade helt okej, så ska se om jag kan boka in något där. :) LÄNGTAR!
Kvällen där sedan så jobbade jag. My host-parents skulle på julkalas men då pappan blev sjuk under kalaset slutade jag tidigare. Tråkigt tyvärr för dem.
Lördagen spenderade jag halva dagen i Fashion Valley med Petra och Sanna. Mycket trevligt. Handlade lite julklappar. Konstigt att jag handlat så många i år när jag egentligen inte har någon att köpa till! :P På eftermiddagen åkte jag till Reija. Himla mysigt det här. Vi kikade lite i affärer på kvällen och sedan spelade vi Buzz hemma med Daniel. Reija vann...Haha!
Och idag...herregud, minnet är bra men kort. Jo, Reija och jag var på Boot Camp imorse, men eftersom jag jobbade en sväng idag var jag tvungen att vara hemma till ett. Så ja, det blev ett kort besök. :S Nåväl, ska dit på torsdag igen troligtvis. Ja, det är ju bara tre dagar kvar till julafton och fyra till amerikanerna firar. Ska bli roligt. Dock har jag ju ingen direkt julkänsla, men jag vet inte om jag kommer sakna julen hemma för det känns ju inte direkt som jul. Så jag tror inte det kommer bli så jobbigt egentligen. Och det är ju bara nio månader kvar tills jag är hemma igen!

Ja, okej. Åter till lite roligare skrivning. Jag har "försökt" dekorera mina stora vita väggar i mitt rum. Jag hade ju en sån himla bra och kreativ idé till vad jag skulle göra. Jag hade sparat några stycken påsar från olika butiker. Jag tejpade upp dem lite snyggt på väggen och var supernöjd med mig själv. Slutade bara med att jag vaknade mitt i natten av att allt brakade ner på golvet. Jag flög upp ur sängen och var beredd på att slåss. Ni skulle sett min krigsställning jag intog. :D
På tal om att vakna konstigt, idag vaknade jag av att jag låg och räknade på fingrarna hur många veckor jag varit här. Är det seriöst något allvarligt fel på mig eller vad?!

Nu är jag inskriven och accepterad av Mesa Collage. Avgiften är betald och nu är det bara att invänta 1/26/08. Ska bli kul!
Ska bli roligt att träffa lite amerikaner också, inte bara nannys. :)

Nej, jag behöver min skönhetssömn.

xoxo
Elin

Darth Vader


Pollie.

Passande överskrift då jag var på banken idag och som ett tack för att man öppnat ett konto hos Wells Fargo så får man en gosedjurshäst. Det stod att den hette Mollie, men jag tyckte Pollie var bättre. I samma veva har jag idag käkat upp en påse Polly. Mammor är bra att ha ibland. Speciellt när cravingen efter svenskt godis blir för stor. :)

Idag fick jag reda på mitt schem inför jul och nyår. Jag jobbar julafton och nyårsafton, även nyårsdagen. Kul. Kanske inte, men sånt är livet. Julafton kanske jag kan leva med eftersom inget firas den dagen här, men nyårsafton. Hur kul är det. Trots det så ska kanske Therese komma och äta middag med mig så jag inte blir helt ensam, även kanske Petra om jag får tag på henne. :) Så jag ska göra det bästa av situationen. :)
Julia, nästa är det du och jag som firar nyår. Hemma med mat och mys. Spikat!

Nu har jag lite Star Wars-marathon. Jag menar, barnen sover så då kan jag ju kolla litte på film :) Har redan sett den första, är inne på den andra nu. Familjen har DVD-boxen så ja, nu sitter jag här efter min mumsiga wok och äter glass till Star Wars :D
Helgen är just nu väldigt oplanerad, får se om jag hittar på något kul eller inte. :) Måste fortfarande handla lite julklappar. :)
Har fortfarande inte fått bilderna från Sanna från igår. Gisses vad jag vill ha dem bilderna. :D

Sverige är långt borta.


xoxo
Elin

Jag mötte Lassie.

Idag har jag träffat en kändis! Eller ja...vad säger ni om jag säger Darth Vader?! Jag träffade på honom och två av hans vita följeslagare. De skulle visst träffa Tomten i shopping mallen och ta kort med honom. Jag ville ju inte vara sämre och tog kort med Darth Vader och en av hans följeslagare. Dock har Sanna korten på sin kamera så ni får vänta lite på dem. Men det tyckte jag var kul! :D
Som sagt, Sanna och jag var i UTC och shoppade lite. Fick köpt en röd tröja från Hollister, mycket mysig. Fick även köpt en julklapp. Mycket bra, mycket bra. Käka kvällsmat på Subway var ju inte helt fel heller. :) Måste säga att det är ruskigt kul att åka ut om kvällarna. Just nu har jag ju inte särskilt många utgifter heller. Så då känns det extra fint att ha pengar i plånboken.
Jag kom på det häromdagen att jag har mest köpt märkeskläder sedan jag kom hit, och varför inte när jag har råd? :) Måste dock skärpa mig och köpa lite mer byxor eller nåt, har mest köpt tröjor. Haha, förstår inte varför det blir så. Så mycket roligare att köpa tröjor och liknande än byxor.. Tihi.
Daphne är fortfarande sjuk, spydde senast idag och Dylans mage är fortfarande krasslig. Med andra ord, min vecka har varit tuffer. Men jag börjar se ljuset i tunneln då jag är ledig i helgen. :D Och förhoppningsvis blir barnen friska över helgen så vi kan gå ut nästa vecka! GE MIG LUFT!

Nej nu ska jag på möte med min kudde och pyjamas. Kan tyvärr inte avboka detta möte så ni får hålla till godo tills imorgon!

xoxo
Elin


Mamma!

Mamma du gjorde min dag! Älskar dig!
Okej, ni andra där hemma hade säkert ett finger med i spelet också. Tack tack tack!


Dock hade chokladtomten sett bättre dagar. Men han smakar lika gott ändå!

Stomach flu.

Yes indeed. Daphne började igår att spy när vi satt och läste böcker. Mysigt, not. Dylan var magsjuk i måndags, Frances i Söndags, Daphne igår. Frances mamma inatt. Jag bara väntar på att det ska drabba mig på ett eller annat vis... PEPPAR PEPPAR! Jag är livrädd att jag ska få det också.

Igår var jag och Sanna, den nya aupairen nere i PB och käkade och kollade runt lite. Visade henne omgivningarna så att säga. Det var mysigt faktiskt, även om det blev lite kallt på slutet. Jag gillar verkligen PB då det är mycket ungdomar här och man kan verkligen koppla bort om man haft en jobbig dag eller bara känner för att inte umgås med barn. :D

Julia, jag tycker det är roligt att vi konverserar via våra blogg inlägg. Se så världen ser ut nu för tiden. På gamla dar fick man allt skicka vanliga hederliga brev eller göra ett besök i egen högperson. Då fanns det minsann inga datorer. Haha, eller nåt sånt. Tycker iallafall det är lite kul. :)

Det är en vecka till jul. Känns ju inte direkt som att julen står för dörren, men av någon anledning har jag sjungt "Staffan var en stalledräng" för barnen då dem varit kinkiga och det funkar :D Ett tips till alla där hemma om ni har kinkiga barn ;)

För övrigt ropade jag hej lite för tidigt igår innan jag kommit över ån om solen. Idag är himlen lika grå som sotet i skorstenen (stavning?) och regnet har öst ner hela dagen... Mumma...

xoxo
Elin

Trött.

Ja, det känns att man har förkyldningen i kroppen. Nu så här efterlunch så känner jag att det vore skönt att ta en tupplur, men tror jag skippar det. I eftermiddag ska vi försöka bege oss ut till parken om inte regnet kommer igen som dem lovat. Just nu skiner solen så det ser inte ut att bli regn just nu, men man vet aldrig med vädret.

Hepp, Dylan vaknade, han är sjuk. Kanske kommer ett par fler rader senare.

xoxo
Elin

Sol! Sol! Sol!

Haha, igår tänkte jag, detta liknar Sverige alldeles för mycket. Regnet slutade aldrig att ösa ner. Men SKILLNADEN mellan Svenljunga och San Diego är, att idag är solen här igen! Mohaha! Helt underbart vad korta regnperioderna är här. Okej, dem har kanske lovat en eller annan skur idag, men strunt samma! Solen är här igen!

Julia, jag säger bara följande... KOM KOM KOM KOM KOM! Hihi!

xoxo
Elin

Busken.

Jag tycker det är ganska komiskt att någon liten irakier kastade sina skor på George Bush.

Regn...regn...regn...

Ja, det existerar faktiskt här också, och det ganska ordentligt! Vinden är stark också och då blir den en riktig rösen dag! Saken blir ju inte bättre av att jag fortfarande är trött av förkyldningen och Dylan har magsjuka. Bra start på veckan?!
Plus att vi har en neurotisk hund på besök som ideligen försöker klättra upp i mitt knä. Störd hund.
Haha detta är väl baksidan av au-pair-jobbet som dem inte skriver om i broschyrerna. Haha, men det är sådant som man får ta helt enkelt.

Kära lilla mamma, är du avundsjuk? :) Haha, nej det tror jag inte. Men som du säger, det är tur att jag har en extramamma här borta medans du är kvar hemma :) Hörde även av Marco att Emmy tyckte att jag skulle komma hem? Jag saknar alla er hemma när jag hör sådant!!

Snart är det jul! Men man får ingen direkt julstämmning här. Eller kanske idag då det är regn och rusk men inte annars. Även om husen är smyckade till tusen och man har gran inomhus, men det är ju inte min vanliga jul. Jag undrar om jag kommer märka att det är jul här. :P Haha.

Nåväl, nu ska jag skala potatis!




xoxo
Elin

Kära hjärtanes då.

Min förkyldning är tillbaka utan dess like. Snuvig till tusen och idag har jag även känt av den där huvudvärken igen. Men vad botar inte bättre än Reijas ljuva vård. Hon tryckte ner mig i en fotölj med en värmedyna och filt, och när jag sedan hade på en av alla dessa julfilmer på tv:n så sussade jag gott. Haha denna eftermiddagen bara försvann då jag sov hela eftermiddagen, men bättre mår jag. Men det är nog som Reija sa, jag har inte hunnit vila upp mig sedan förra förkyldningen då jag jobbat ganska mycket. Saken blev ju inte bättre av att jag igår kollade på Melanies tennis tournament i världens blåst och idag kollade på Daniels hockeygame inne i en hockeyarena som är kall som satan. Haha, men det var trevligt iallafall. :) Haha jag ska nog inte klaga, för när jag kom hem visade det sig att min värdmamma fått matförgiftning igår och var inte alls pigg ikväll. Uscha. Jag hade ju det i somras och det är inte kul alls!!

Julia, utmaningen ser du i ett par inlägg längre ner, kopiera och sätt in dina favoriter. Bara en kul grej. :D
Även, kul att folk därhemma intresserar sig för min blogg :) Tackar!
Lite kort idag också, men kommer mer i veckan då jag är lite piggare. Puss på er!

xoxo
Elin

Sankta Lucia, ge mig en tia...

...tian var trasig, lucian var knasig. Eller nåt, men idag har jag iallafall varit på Lussefirande på IKEA. :) Det var lite kul för det var svenska skolan i San Diego som anordnade detta. Haha lite falsksång men det var en liten bit av hemma. :P
Sitter nu i soffan hemms hos Reija efter en kväll ute med henne i lite affärer. Det var kul. Vi hade på oss rosa tomteluvor och gick runt och kikade. En väska som jag hittade är så ful så den blir söt, men Reija bara skrattade åt mig. Lustigt detta. Hittade även en spray i en butik som hade doft av raisin scones. Mysko.

Har seriöst inte orken att skriva något ikväll, tar mer imorgon. :)

xoxo
Elin

"Det var ju lite lustigt."

...Haha, det var min spontana respons till min mor idag då hon sa att Elmo Calf hemma har gått i konkurs. Men det är lite konstigt då ett av de största företagen hemma inte finns längre. Men som sagt, världsekonomin har ju sett bättre dagar. Mamma hade även lite nyheter om mormor, både goda och onda, men mestadels goda. :) Vad var det mer, jo SNÖ! Det finns just nu tydligen snö hemma. Det är ju lite mer än vad man kan säga om här. Vårväder är det här. Två dagar i rad har jag varit nere på stranden med Dylan och lekt :)

Idag har jag varit på banken och öppnat ett bankkonto. Bra nu kan familjen betala mig via en öveföring istället för i cash. Jag fick syn på en tavla inne på banken som jag gillade. Det var ett fotografi av en sådan där vildavästern-vagn dragen av hästar som rusar genom en vattenpöl. Ljuset i bilden var riktigt läckert och ja motivet var kul med, tills jag insåg att varumärket Wells Fargo har en hästdragen vagn som logga. Haha, okej, fint motiv ni har banken. :P

Ikväll ska jag förmodligen till Fashion Valley med min vän Petra. Hon ska till H&M och vem tackar nej till ett besök på H&M? Tihi! Imorgon blir det förmodligen IKEA och lite mer glögg, så hela helgen går i blågula färger.

Förresten, jag tycker Björn Gustafsson är hysteriskt rolig.
Hade helst velat lägga in en annan filmsnutt men jag tror inte att det är en bra idé då personen kanske känner sig påhoppad. Men kära Jenny och Julia, ni vet vilken jag pratar om.

What else, what else. Jo, jag vet inte hur många gånger folk har pratat med Dylan idag om hur roligt det måste vara för honom att vara ute med mamma. Jag vet inte om jag ska ta det som en komplimang eller vad. Iallafall så är jag konstigt nog kvick på att svara "Nej, men jag är hans Nanny!" Jag tror jag ska återvända till den butiken någon dag utan barn. Haha. Jag har fått något konstigt beroende av dessa surfarbutiker. Så otroooligt snygga kläder så det inte är sant. Mumma!

Såg på en tv-serie igår som hette Samantha Who? med Christina Appelgate, den var riktigt rolig. Haha, är det någon som finns hemma? Konstaterade med min pappa igår att det börjar bli lite svårt att slå om till svenskan kvickt. Jag tänker faktiskt mer på engelska då allt jag gör just nu sker på engelska. Så då kan det vara svårt att förklara det på svenska också.
För övrigt tycker jag att alla ni där hemma kan lämna något enstaka ord i kommentarerna så jag vet att ni hänger med ;D
Oj, långt långt.

xoxo
Elin, Ellie, Iale, Eali eller vad ni tycker funkar bäst.

Bara för att...

...pappa tyckte jag skrev så bra i min blogg kommer väl detta inlägget skita sig totalt. Bli helt f--ked up eller nåt. Hehe, njae men tackar för de fina orden om både design och textinnehåll :) Ribban ligger högt nu för att framtida inlägg ska bli bra också. Kan ju även passa på att säga hej till alla, Lena, Annica, pappas jobbarkompisar. Trevligt att ni läser. Fortsätt med det!
Kan ju börja med, Dylan och jag var på stranden idag igen. Dock hade vi sällskap av ett x antal fågelmåsar som var mycket intresserade av Dylans goldfishes. Haha, ja, dem kom nästan fram och norpade dem. Påminner mig om något som både min far och mor har berättat för mig. Jag minns det dock inte, men jag skrattar gott åt det ändå.
Jo, det var så att vi var på semester med husvagnen och hade en saftig god stek på grillen. Bara det att en fågelmås har samma planer för middag som vi, så han dyker ner och tar våran köttbit från grillen. Men det slutar inte där, nej nej långt ifrån. Jo, min far som inte tänker ge upp sin stek får tag i en kvast och jagar den satans fiskmåsen. Jo, men min familj är normal. Haha!

Jag gillar att ha städare till hands, dem viker tillochmed min pyjamas! ;D
Kära anonym kommenterare som jag tydligen har utmanat. Jag vet inte vem du är! Och Julia, din intervju kommer gå finfint!!

xoxo
Elin

Spontanitet.

Jag är inte den som gillar oplanerade möten, ting m.m. Hemma kunde det väl gå an, Julia och jag kunde inom loppet av fem minuter vara redo att kolla på film eller liknande. (Med start i var sitt hus.) Här har det dock kännts omständigt med spontana saker så man måste ta bilen till allt och det tar faktiskt lite tid att ta sig någonstans. Men idag sa jag stopp. Inga mer "Njae, det var lite snabbt påkommet..." Så idag tog jag mig i kragen och när min vän Petra ringde, nappade jag direkt. Vi träffades i UTC och åt lite mat, shoppade lite och hade allmänt kul. Hon är knasig, riktigt knasig. Haha, men kul!Shoppade ett par gladiatorsandaler för ca 130 svenska kronor. Me like!
Även denna goding från Victoria´s Secret. Den med ränder, mjuk rosa. Den ska jag mysa i :) Men som Petra sa som fick mig att tänka lite. Vad är egentligen Victorias Secret? Vad är hennes hemlihet? ;) Tihi.
Jag tror jag ska ta och vila från backarna imorgon bitti, mina benhinnor känns lite ömma. Nya träningsskor kanske?

Hm, jag vet inte riktigt hur jag ska klara mig till den 5 Januari. One Tree Hill är ju ändå One Tree Hill. Det är faktiskt som mamma sa. "Du vet väl att One Tree Hill bara är en tv-serie Elin? USA är inte så på riktigt." Tack och lov för det, jag menar även dem fula personerna är snygga i One Tree Hill. Men tacka vet jag ögongodiset! Tack mamma för uppvaknandet ;) Saknar dig!

Jenny, you know you love me!
xoxo
Elin

Utmaning.

Jag blev utmanad av Victoria, så här kommer mina svar!
Regler:
1. Publicera reglerna på din blogg.
2. Svara på de sex 8-sakerna
3. Meddela de utmanade på deras bloggar

8 favoritprogram
1. One Tree Hill
2. Vänner
3. Grey´s Anatomy
4. Gossip Girl
5. Ugly Betty
6. ER (Cityakuten)
7. Lipstick Jungle
8. 2½ men

8 saker jag gjorde igår
1. Körde bil
2. Var på Starbucks
3. Var i lekparken
4. Bakade äppelpaj
5. Lagade lax, ris och wokgrönsaker.
6. Jagade Dylan och Daphne i parken.
7. Blev arg på andra bilförare.
8. Somnade gottgott.

8 saker jag ser fram emot
1. Julen i USA
2. Min semester
3. Nyår
4. Komma hem
5. Sitta i solstolen
6. Sommaren
7. 5 Januari (säsongsstart OTH)
8. Telefonsamtal till Sverige.

8 favoritrestauranger
1. Subway
2. Den där söta nere vid stranden.

Sorry, kan inte säga att jag har några fler favoriter.

8 saker på min önskelista
1. Nyttigt godis.
2. Träffa familjen.
3. RIDA!
4. Ipod
5. Vänner, haha låter hemskt men ja, fler funkar alltid! :D
6. Snö på julafton ;)
7. Chilla på beachen ;D
8. Hawaii

8 personer jag utmanar
1. Julia
2. Johanna
3. Felice
4. Sanna F
5. Sanna D
6. Sara
7. Josefine (bilddagboken josefinelisabet)
8. Kusin Sara



Okej, då var det avklarat. Idag är det fint väder igen. Dylan och jag var nere på stranden innan och tog en promenad. Det var mycket trevligt, dock är Dylan grumpy today, så mindre kul att lyssna på hans whining. Maaah!
Denna veckan har jag varit redig och sprungit och gått på morgonarna, i dess backar! Aptiten är det inget fel på när man kommer hem iallafall. Jag börjar ju senare denna veckan på morgonen och det är skönt att hinna med detta innan jag börjar, för annars blir det väldigt sent innan jag är hemma och i ordning för kvällen. :) Nästa vecka är det dock tillbaka till gymmet. :)

xoxo
Elin

Baka baka liten kaka...

...Rulla rulla liten bulle. Idag har jag lekt husmor. Jag har bakat äppelpaj OCH lagat middag. Lax, ris och grönsakswok. Känner mig rejält duktig. (Jag klappar mig själv på axlarna i detta ögonblick.) Vet inte hur det kommer sig att jag hade denna energi idag, men jag tror det beror på att barnen sov mycket idag. Jag fick mycket gjort. När det var klart blev jag rastlös och började baka. Haha.

Tio veckor gott folk. (Klappar mig lite själv på axeln igen.) 2 ½ månad. Impressive för att vara Elin. Ett kvartal snart. Bara tre kvar. 9 ½ månad. Det här kommer jag klara med en klackspark. Jag har redan börjat planera vad jag ska ta med hem igen. Vad jag ska köpa och ja, bra att planera i tid. Något som jag annars är väldigt dålig på. ;)

Min systeryster har skapat sig en blogg. Jag har hjälpt henne lite med designen. Besök henne gärna http://Johannapannan.blogg.se

Även renoverat min egna blogg som är cirka en vecka gammal. Haha, tröttnar fort på sina alster. Denna får dock hänga med ett tag.

Nehepp, nu börjar det dra sig mot sängdags. Ska kanske ringa stallen imorgon? :) Sounds goooodie.
Skulle ju kunna dra till med en "You know you love me" men håller mig till följande:

xoxo
Elin

Oh my godness

Det är ju fruktansvärt. Hittills har två människor dött av det störtade planet, och det var inte piloten. Dem säger att det var en mamma med sina två barn och deras mormor i huset. Hemskt!
Jag såg ett stridsflygplan flyga väldigt lågt och mot Miramar-hållet runt tolv. Jag gissar på att jag såg det störtande planet.
Det är hemskt när det händer så nära en själv...

Omständigt?

Lite lustig det här faktiskt. Jag hörde nyss om att ett jet-plan har störtat här i San Diego. Kanske tio minuter från där jag bor med bil. En kompis bor i närheten av olyckan, men det verkar som om allt gått bra ändå. Det var ju inte det lustiga. Det lustiga är, jag läste det från aftonbladet.se. Jag menar, jag ser det först på de svenska sidorna när jag själv befinner mig i närheten av det hela. Haha snacka om omvägar.

http://www.cnn.com/2008/US/12/08/military.jet.crash/index.html

För övrigt är det ganska lugnt. Barnen sover, vilket ger mig lite lugn och ro för en stund. Ska ut i eftermiddag och handla med barnens grandma. Frances är i New Jersey denna veckan så hon är här för lite extra stöd.

Var som sagt hos Reija i helgen. Igår var vi på någon slags christmas barbeque hos vänner till hennes familj. Det roliga var att en kvinna där inte hörde att jag var svensk i mitt tal. Jag tycker att jag själv har en accent, hon måste ha ruskigt dålig hörsel! Men det är ju alltid kul att folk berömmer ens tal. Det är ju liksom lite av ett mål för mig att snacka felfri engelska när jag kommer hem. :)
Avslutar med en liten go bild.




xoxo
Elin


Step up 3

Tihi dem ska göra en uppföljare. Tihi!

Back in P(acific) B(each).

Hemma igen. Igår  vid halv ett åkte jag till aupair-mötet som var hemms hos min LCC. (Local Child Cordinator eller nåt.) Det var trevligt med lunch och massa prat. Sedan var det ju även gift exchange. Jag fick ett doft ljus och ett giftcard på Jamba Juice. Mumma mumma! Tycker fortfarande att det är lite lustigt med manliga aupairer. Ja det är det!

Efter det så bar det av hem till Reijas residens. Där vankades det christmas parade och cashewnötter. Oh my godness, det är så gott! Paraden var mysig, men jag insåg hur mycket jag har saknat ridningen då jag såg några ur paraden var hästburna. Men jag har kollat lite på två stall här i närheten. Ska ta och ringa dem nu igen här i veckan.

Pratade med Julia, Jenny och Sofie igår. Julia och jag pratade som om jag fortfarande var hemma. Kändes så då vi inte egentligen pratade om så mycket, mest hade varandra på luren och "umgicks". Som vi alltid gjort. Sedan ringde jag Sofie, och hon hade avskedskalas hemma hos sig då hon ska till Norge och jobba. By coincidence så var Jenny där. Jag har nog inte hört någon skrika så högt i en telefon som denna unga dam. Insåg hur skönt det var att prata med alla mina vänner. Jenny, saknar dig, Sofie saknar dig och ha det så kul i Norge, och Julia, saknar dig med. :)

Denna veckan kan nog bli lite tuff. Min värdmamma är i New Jersey med jobbet i fem dagar. Kan bli tufft, men ska även bli kul :)

Hittade min födelsedagstårta idag. Den var chockrosa med turkosa blommor. Gräsligt vacker ;)

xoxo
Elin

Svensk sprit smakar cola!

Ja, man kan ju alltid låtsas att cola är sprit, och en del går faktiskt på det. Vad vet dem egentligen om den svenska kulturen? :P Inte mycket.
Har nyss kommit hem från UTC. Petra, min kära nya vän, bjöd med mig på en fest hos en klasskompis. Haha, det var en ruskig blandning av japaner, koreaner, Saudiaraber, Österrikare, en amerikan, brasilianare och två svenskar. Med mig och Petra inräknat. Men det var kul :)

Nu ska jag sova. Godnatt, eller godmorgon, berors lite på var i världen man är. :)

xoxo
Elin

Idol

Ja då var Idol klart. Kära Svenljungapajken Robin fick tyvärr ta sitt pick och pack och åka hem. Lite tråkigt, det har varit roligt att följa hur det har gått för honom från andra sidan jordklotet. Men, det var kul så länge det varade. Jag menar, han satte Svenljunga på kartan med lite bättre anledning. :)
(Låter det för skrytigt om jag säger att vi sov i samma hundsäng som barn?)

Jag blev bjuden på fest ikväll så där lite hastigt och lustigt. Låter ju trevligt. Nu ska vi bara se så jag kan låna bilen också. Kan nog bli trevligt. :)

xoxo
Elin

Hey Daphne, your mom is here!

Tack för den. Haha, nej men jag tycker bara att det är lustigt att folk kan få Daphne och Dylan till att likna mig. Mycket lustigt då dem är brunögda och brunhåriga och jag är raka motsatsen. Kul kul.

Pratade med mamma i nästan en timma idag, Det var skönt och ruskigt kul. Var skönt att prata igenom allt. :) Kul att höra hur allt löper på där hemma. Fick höra lite om ICA, förstår inte varför det var intressant, men jag antar att jag är arbetsskadad.
Mormor mår bara fint efter operationen och det var ännu skönare att höra det. Det kommer ta ett tag innan hon är sitt gamla vanliga mormor igen, men nu har hon iallafall bättre chanser att bli helt frisk. :)

Idag ska vi ha picnic på stranden!

xoxo
Elin

Mäh!

Jag som hade en så FRUKTANSVÄRT bra idé! Så visar det sig att hela min idé rasar ihop. Kanske ska ta och tala om vad det handlar om. Det är lite frustrerande faktiskt!
Jo, jag hade den här superbra idén. Att starta ett Subbucks i Svenljunga. En mix av Starbucks och Subway. Hur bra är inte den idén?! Jag menar sjukt bra! För varken Starbucks eller Subway finns i Sverige vad jag vet. Haha, iallafall, nu visar det sig att Subway redan finns i Sverige. Hur kul blir det då med min idé? "Sveriges första och enda Starbucks/Subway! - By the way, Subway finns redan" Inget bra namn, Haha. Och jag tycker inte att det är så kul att bara starta ett ordinärt Starbucks. Så nu får Svenljunga klara sig utan min fiffiga idé till att locka till sig alla turister från Gekås. Och jag får vänta ett par år till på mina miljoner. That sucks.

Så, what else. Jo, i helgen är det aupair-möte igen. Denna gången är det dock Christmas celebration and gift exchange. Trevligt värre. Ska även till Reija på lördag. Mysigt! Förmodligen ska jag med henne på söndag morgon för workout. Haha, sist jag var med henne där kröp jag i stort sett ut därifrån. Kan ju bli kul att se hur jag klarar mig på söndag. Haha!

Veckan efter det är det Lucia, och jag ska till IKEA för lussefirande :) Tjihooo!

Idag ska jag till parken med Dylan. Ska dock inte till den vanliga parken nära här, för det var någon nöt som gick och sköt sig där i tisdags och jag vet inte om jag tycker det är så kul att leka där då. Trevligt klart att skjuta sig på en lekplats. Så idag blir det La Jolla istället. Ska se om jag hinner svänga in på Starbucks innan. Ja kära vänner, jag vet, jag dricker kaffe! Det som förut var något jag inte ens sneglade en blick åt är nu mummsigt! :D

Imorgon om en vecka så kommer Sanna hit. En annan svensk aupair som ska bo när mig. Det ska bli ruskigt kul!
Något långrandig kanske.

xoxo
Elin

Ska jag behöva tillägga att jag saknar min Fatzoe/BillyBob/CasperBasper?

Knas.

Igårkväll hade vi ett av våra weekly meetings, fast det är nog mer monthly. Iallafall, föräldrarna vill att jag ska bli mer proactive i mitt beteende. När vi är ute tillsammans ska jag inte behöva fråga om jag kan hjälpa till, det ska bara komma. De hade lite synpunkter på hur veckan i San Francisco hade varit, och om jag ska vara ärlig så hatar jag när folk kommenterar hur man betedde sig, eller hur man har upplevt något med en. Det är bra att dem tar upp dessa saker så man kan bli bättre, men jag kan inte hjälpa att jag känner mig lite...jag vet inte hur jag ska förklara det, men det känns lustigt. Som om att man gör dem besvikna på något vis. Jag gillar helt enkelt inte kritik, eller är dålig på att ta den. Jag blir inte arg, jag blir mer ledsen över att dem ska behöva säga dessa saker till mig.
Men jag måste säga, det är svårt att hitta en balans.

Bokade uppkörning idag. 26 december. Vilken dag. Efter jul och allt. :P

Hm, lillkillen vaknade upp, får fortsätta skriva senare.

xoxo
Elin

Done.

Teoriprovet, check.
Lustiga dem är dessa amerikanare. 36 frågor, obvious svar. Haha. Men nu ska jag bara ha en uppkörning också och sedan har jag mitt Californian driving license.

En annan sak.
Jag överdriver inte när jag säger alla,
ALLA människor jag träffar har förmågan att berätta en himla massa saker för mig som jag inte har ett ruttet öre med att göra. Idag satt jag jämte en kille där jag tog teoriprovet och han började snacka om sin ex-flickvän från Finland. Det är ju alltid trevligt med små samtal lite då och då, men jag verkar ha någon sign i pannan: TELL ME!
På Daphnes skola så är det en mamma som avslöjar allt om sin graviditet för mig. Wtf?! Jag menar, okej, det är mysigt att hon ska ha ett barn till, men please bespara mig detaljerna tack.

xoxo
Elin

Tudeluuu!

Så, då har jag gett upp för denna gången och återgår till att blogga. Jag hade ju en gammal, men av någon anledning så funkar inte den. Synd, jag som hade en snygg bakgrund där. Nåväl, härframöver ska jag försöka att skriva lite av vad som pågår här borta i amerikat.

Idag ska jag faktiskt ha teoriprov för mitt amerikanska körkort. Ska bli skoj! Alla säger att det är mycket enklare än hemma, men vi får väl se vad jag tycker om den saken. Sedan så ska man ha en liten uppkörning också, och den är på tio minuter. Haha, kan det bli simplare?

Au-pair-livet fortsätter, eh, ibland långsamt, ibland fort. Hemlängtan kommer och går. Kära Sofie, jag ber om ursäkt för my mental breakdown i söndags. När jag hörde din röst så brast allt. :) Men det var skönt att höra din röst.


På tal om au-pair, "mina" barn, Daphne and Dylan, är underbara. Alla hämmningar verkar lösas upp för när jag hämtar Daphne i skolan så slänger hon sig i mina armar! Underbart! Hon har även smeknamn för hela familjen. Lustig liten flicka. Mamma och pappa är Hoey och Doey, hon själv är Porrey eller nåt, lillebrorsan Dylan är Dog. Stackarn står inte högt i rangordningen. Jag själv har fått namnet Coco. Det har samma mening som svenskan...Haha, men det kan ibland förvridas till Cookie. Något snällare. Kan det bero på att jag mutar henne med pepparkakor? :D

No, back to work.

xoxo
Elin




RSS 2.0